top of page
הליקובקטר תסמינים

הליקובטר - תסמינים

מהם התסמינים המופיעים בעת זיהום הליקובקטר

הליקובקטר תסמינים

אנשים רבים שנדבקו בחיידק הליקובקטר פיילורי (H. pylori) אינם חווים תסמינים כלשהם ועשויים להישאר אסימפטומטיים למשך זמן רב. עם זאת, כאשר תסמינים מתרחשים, הם יכולים להופיע באופן שונה בין אדם אחד לרעהו.

תסמינים נפוצים הקשורים לזיהום הליקובקטר פילורי כוללים:

כאבי בטן:
זהו אחד התסמינים השכיחים ביותר והוא יכול לנוע בין כאב עמום לתחושה חדה או צריבה. הכאב מורגש בדרך כלל בבטן העליונה ויכול להופיע לסירוגין או להיות מתמשך.

קשיי עיכול: 
הליקובקטר פילורי עלול לגרום לתסמינים כמו נפיחות, גיהוקים, ולתחושת שובע לאחר אכילת כמויות קטנות של מזון.

בחילות והקאות: 
הליקובקטר פילורי עלול לגרום לבחילות ולהקאות, במיוחד אם הזיהום מוביל לדלקת קיבה או כיבים.

צרבות וריפלוקס: 

צרבת יכולה להיות סימפטום הקשור לזיהום בהליקובקטר פילורי (h. Pylori), למרות שזהו לא בהכרח תסמין שכיח. צרבת היא תחושת צריבה או אי נוחות המופיעה בחזה, בדרך כלל מאחורי עצם החזה, ונגרמת על ידי ריפלוקס חומצי מהקיבה אל הוושט. בעוד שצרבת קשורה בדרך כלל למחלת ריפלוקס קיבה-וופגיאלי (GERD), הנגרמת על ידי ריפלוקס חומצת קיבה, זיהום הליקובקטר פילורי יכול לתרום להתפתחות או להחמרה של תסמיני GERD.

זיהום H. pylori יכול להשפיע על תפקוד תקין של הקיבה, להוביל לייצור מוגבר של חומצה ולהיחלשות של הרירית המגנה, מה שעלול לגרום לרפלוקס חומצי ולצרבת. עם זאת, חשוב לציין שלצרבות יכולים להיות גם גורמים אחרים, ולאו דווקא הליקובקטר.

אובדן תיאבון: 
כאמור, זיהום הליקובקטר פילורי יכול להשפיע על התפקוד התקין של הקיבה ועלול להוביל לירידה ברצון לאכול.

ירידה בלתי מוסברת במשקל:
במקרים מסויימים, זיהום הליקובקטר פילורי עלול לגרום לירידה בלתי מכוונת במשקל, שעלולה להיות תוצאה של ירידה בתיאבון או דלקת בסיסית.

דימום במערכת העיכול: במקרים חמורים יותר, זיהום הליקובקטר פילורי עלול להוביל לדימום במערכת העיכול, וכתוצאה מכך למעבר של צואה כהה וזפתית (מלנה) או להקאות דם (המטמזיס).

שלשול: שלשול יכול להיות סימפטום הקשור לזיהום בהליקובקטר פילורי, למרות שזהו לא תסמין שכיח (יש מחקרים שאף מוכיחים כי בעת זיהום הליקובקטר, אין שלשול כלל). במקרים מסויימים, זיהום הליקובקטר פילורי יכול לגרום לשינויים בפלורת המעיים התקינה ולשבש את האיזון של מערכת העיכול, מה שמוביל לשינויים ביציאות הגורמים לתסמינים כמו שלשולים. עם זאת, חשוב לציין ששלשול לבדו אינו אינדיקטור סופי לזיהום בהליקובקטר פילורי, מכיוון שיכולות להיותסיבות מגוונות אחרות לשלשול.

גזים: גזים מוגזמים או נפיחות יכולים להיות סימפטום הקשור לזיהום בהליקובקטר פילורי (הליקובקטר פילורי). נוכחותם של חיידקי הליקובקטר פילורי יכולה להשפיע על תהליך העיכול התקין, ולהוביל לייצור גזים מוגבר ונפיחות. זה יכול לגרום לאי נוחות ותחושת מלאות. (כמובן שגזים לבדם, אינם בהכרח מעידים על הימצאות הליקובקטר).
הגזים הנוצרים כתוצאה משימוש תהליך העיכול התקין, גורמים גם לתסמינים כגון גיהוקים וגרעפסים - זוהי הדרך של הגוף לשחרר גזים מהקיבה, דרך הפה, לרוב יופיע תסמין זה באופן מוגזם ותכוף.

חשוב לציין שתסמינים אלו אינם ספציפיים לזיהום הליקובקטר פילורי בלבד ויכולים להיגרם גם ממצבים אחרים. לכן, אבחון נכון על ידי איש מקצוע בתחום הבריאות חיוני כדי לקבוע את הגורם הבסיסי לתסמינים.

אם אתה חווה סימפטומים מתמשכים או מדאיגים, מומלץ לפנות לרופא ולבצע בדיקה של הימצאות הליקובקטר.

מהם התסמינים של הליקובקטר?

בהחלט! למעשה, חלק ניכר מהאנשים שנדבקו בהליקובקטר פילורי הם אסימפטומטיים, כלומר אין להם סימנים או תסמינים בולטים של זיהום. לעתים, אנשים אלה סובלים מתופעות אחרות אשר קשורות בעקיפין להליקובקטר, ואין הם יודעים שתופעות אלה קשורות להליקובקטר.

בשל הסכנה הטמונה בחיידק הליקובקטר, והקשר שנמצא בינו לבין סרטן הקיבה, הרי שבמידה ונמצא אצלך החיידק, מומלץ ביותר לבצע טיפול להכחדתו בהקדם האפשרי.

בארצות מערביות רבות בהן סרטן הקיבה נפוץ, קיימת שגרת בדיקת הימצאותו של חיידק ההליקובקטר, ללא כל קשר לתסמינים. בישראל, אין שגרת בדיקות מעין זו.

האם יתכן שאין לי תסמינים אך חיידק הליקובקטר נמצא בגופי?

קראו כאן אודות ערכת התוספים המומלצת לסיוע בהתמודדות עם חיידק הליקובקטר 

ערכת תוספים מומלצת להליקובקטר

התחייבות
100% 
החזר כספי

bottom of page